söndag 24 mars 2013

[Introducerar - HAIM]



Det slog mig nyligen att jag inte har skrivit om HAIM, bandet som varit med i varenda spellista jag gjort på senaste tiden och vars låtar alltid är en av de första låtarna jag slänger på i iPoden eller i högtalarna, när det är dags att laga middag.

HAIM är från LA, California, och är uppvuxna i en musikalisk familj där de matats med R&B och nittiotalspop sedan födseln. De började coverbandet Rockinhaim, med sina föräldrar, men när de blev äldre tog de tre systrarna över bandet för sig själva, och droppade "Rockin" från bandnamnet.

Denna new wave-pop har beskrivits som  "nu-folk–meets–nineties–R&B". Trots att de är nyetablerade och fortfarande bara släppt EPs, och ingen full length LP, har de redan turnerat och blivit goda vänner med Mumford & Sons, och ska bland annat till Way Out West i sommar (en av anledningarna till att jag själv börjar överväga om det kan vara årets festival för mig). Deras största hit "Don't Save Me" var enligt mig en av förra årets bästa låtar, och var tillsammans med The Neighbourhood och MS MR "årets band som ännu inte släppt en LP". Deras första album är en av de skivor jag ser fram emot mest, och förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge. Till dess kan ni lyssna på deras EPs på Spotify och Soudcloud. Enjoy!


onsdag 20 mars 2013

[Nytt Album] The Strokes - Comedwn Machine



Två år efter att The Strokes släppte albumet Angels är de än en gång på rockscenens förstasida, då de den 26e mars släpper sitt femte studioalbum - Comedown Machine. Personligen tycker jag att det är en bra skiva, trots mixad kritik från musikjournalister. Visst Julian Casablancas (som för övrigt är ett av de bästa namnen på en frontfigur inom rockvärlden) står än en gång i centrum, men så har det ju varit sedan First Impression On EarthTap Out, som är skivans första spår, sätter tonen direkt, och jag tycker att det fortsätter i samma nivå resten av skivan En helt klart godkänd uppföljare på Angels. Hela skivan går att streama här.