tisdag 28 juni 2011

[Introducerar] The Stowaways!



När jag och två vänner var i London, i oktober 2009, var vi på en bar, i stadsdelen Hammersmith, efter att ha sett Arsenal besegra Blackburn med 6-2. På den baren var den en kille och hans gitarr som stod för kvällens underhållning, och han var så fantastiskt jävla bra att vi bestämde oss för att snacka med honom. Jag minns inte vad han hette, men jag minns att han blev fruktansvärt glad över vårt beröm och när vi kom hem från England lade han till oss som vänner på facebook, genom sitt band, The Stowaways.

Av någon anledning har jag inte följt The Stowaways alls, trots det faktum att deras lead singer imponerade oss så otroligt. När jag idag gick in på deras fan page på facebook, för att se hur det gick för dem, blev jag riktigt positivt överaskad. The Stowaways' Indie pop/rock kanske är en vanlig musikgenre, men det är en grenre jag avgudar, så för mig gör det verkligen inte något! Det får gärna komma hur många såna här band som helst så länge de levererar bra musik, och det tycker jag The Stowaways lyckas med!

Nedan har jag länkat deras EP Monroe, och 2 nya låtar som de lade upp idag. Enjoy!

måndag 27 juni 2011

[Introducerar] Saints of Valory!




Saints of Valory. Alldeles för okända för deras potential! De här kan bli stora! Hela deras nya EP "Neon Eyes" kan du lyssna på, och ladda ner gratis, här nedan. Enjoy!



onsdag 15 juni 2011

Coldplay - Every Teardrop Is A Waterfall



Coldplay
har de senaste åren räknats som ett av världens största och mest populära band. Deras konserter blir slutsålda på minuter och de har hyllats över hela världen. Om du mot all förmodan skulle ha missat att de nu har släppt en ny låt kan du lyssna på den här. Den heter Every Teardrop Is A Waterfall och jag valde att ta en live version som jag tyckte var fet. Låten finns även på Spotify. Enjoy!

tisdag 14 juni 2011

WU LYF

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja med att beskriva WU LYF. Det är ett band som, i en tid då det är enklare än någonsin att få publicitet i media, valt att behålla anonymitet och på så vis skapat en slags mystik kring sig själva. De nekar intervjuer och på deras hemsida ges inte mycket relevant information alls. De heter i alla fall WU LYF, som står får "World Unite! Lucifer Youth Foundation" och de kommer ifrån Manchester. Igår släppte de sitt debutalbum, Go Tell Fire To The Mountain, och jag är förvånad över mig själv hur mycket jag gillar det eftersom det är så speciell Indie Rock. Du kommer förstå vad jag menar efter att ha sett videon. Rosslig sång, men sjungen med enorm passion och inlevelse vilket ger en näst intill rebellisk känsla i deras musik.

Videon till låten Dirt, som jag postat här nedan, är fruktansvärt effektfull och händelserik och förstärker verkligen den redan noterbara rebelliska känslan i låtarna. Videon är inspelad under studentprotester i London och kravallerna som inträffade efter det! Riktigt bra, om ni frågar mig. Ae, det här tror jag kan bli ett band att minnas från 2011. Vill du se dem live kommer de både spela på Way Out West (eller Stay Out West, som de skrivit på sin hemsida) i Göteborg och på Öya-festivalen i Oslo. De finns även på Spotify!



måndag 13 juni 2011

The Tallest Man On Earth - In the Pockets


The Tallest Man On Earth är Sveriges motsvarighet till Bob Dylan, fast utan de politiska budskapen. Idag släpptes hans nygamla sång "In the Pockets", som i själva verket är en gammal sång, som han av någon anledning utelämnade från hans första, självbetitlade, EP. Nu kan man i alla fall äntligen lyssna på den, och jag har bäddat in den här under. Enjoy!



The Naked and Famous





Varje sommar är det något band som blir sommarfavoriten, som en slags positiv motsvarighet till sommarplågan. Förra året var det Vampire Weekend som var det bandet för mig, och året innan var det The Kooks. I år har jag en stark känsla av att The Naked and Famous kommer vara det bandet. Deras senaste platta Passive Me, Aggressive You är full med bra Indie Electronic á la band som Yeasayer eller MGMT, ! Hela plattan finns på spotify, och jag har som vanligt slängt med en länk till deras sida längst ner på inlägget!



lördag 11 juni 2011

Tyler, The Creator - Goblin




Jag stod och klagade för min kollega på jobbet, här om dagen, över att Kanye West var så jävla upphypad och i Norge kallas för "Kongen av Hiphop". Visst, han är duktig på att göra hits med enkla medel, och en duktig producent, men jag gillar inte den typen av hiphop. Old School och Underground har alltid varit det som tilltalat mig, och när Nas påstod att Hiphopen är död, var jag beredd att hålla med honom. Nu får jag skämmas. Blott 19 år gamla Tyler, the Creator, medlem i hiphop-kollektivet Odd Future, eller OFWGKTA (förkortning för Odd Future Wolf Gang Kill Them All), har nu kommit ut med sin andra skiva - GOBLIN. Den har funnits ute i ungefär en månad, men inte förrän för ett par dagar sedan släpptes den även på spotify.

Det här är underground hiphop, det här är hardcore hiphop, det här är hiphop i sin renaste form. Ljuvligt!




[Introducerar] The Flumps



För en vecka sen kom jag över det här nästan helt okända bandet, genom en av mina favoritbloggar. Jag fastande för deras Mumford And Sons-liknande musik direkt, och jag ser verkligen fram emot att höra mer från dem. Bandet heter The Flumps och kommer från Florence i Colorado. The Flumps består av fyra medlemmar; Dino Belli, Alex Koshak, Hat Hatfield och Mitch Macura, och tillsammans täcker de ett brett spektrum av instrument, däribland: Gitarr, bas, trummor, cello, piano, keyboard, klockspel, trumpet, trombon och dragspel. Dessutom spelar de in och mixar all sin musik själva vilket ger dem det där "Lo-Fi"-soundet.

Den enda platsen jag har hittat som gör det möjligt att lyssna på deras musik är Youtube, och den ovanlänkade bloggen givetvis. Låt inte det låga antalet views lura dig. Det här är riktigt bra skit!


fredag 10 juni 2011

Male Bounding - Bones



Än en gång har jag fått valuta för de minuter jag lägger ner på min music browsing. Denna gång hittade jag ett band som heter Male Bounding. Bandet har varit lite halvkända i ungefär ett år, då de släppte sitt debutalbum "Nothing Hurts", men jag hade alltså inte hört dem förrän nu. Detta Lo-FI-Indierockband släpper i slutet av Augusti sitt andra album, "Endless Now", men har innan dess släppt denna teaser, som jag bäddat in här nedan; Bones. Kolla gärna in resterande låtar också, för det är de värda tycker jag! Tyvärr finns de dock inte på Spotify, men Hype Machine och Youtube har en del. Peace!

torsdag 9 juni 2011

Arctic Monkeys - Suck It and See




Jag minns första gången jag hörde Arctic Monkeys. Det var år 2005, jag gick i högstadiet, och slötittade på ZTV. Lyssnade inte så noggrant på musiken först, men plötsligt hör jag det. "Vafan är detta?" tänker jag. Ett ungt, brittisk rockband med ett hårt, rassligt sound och en simpel video. Det var Arctic Monkeys med I Bet You Look Good On The Dancefloor. Sedan dess har de alltid funnits i alla mina spellistor och varit ett av mina favoritband och efter att ha sett dem live för första gången, i början av maj, steg de ännu högre i mina ögon och öron.

Nu i måndags släppte de sin fjärde skiva, Suck It and See, och från att ha varit osäker på vad jag tyckte så blir den bara bättre och bättre för varje sekund jag lyssnar på den. Det finns bara fyra låtar på Spotify än, men här nedanför är ett medley från när de framförde fyra av deras nya låtar, var av en inte finns på spotify, på Later with Jools Holland. Enjoy!


Arctic Monkeys på Spotify

onsdag 8 juni 2011

Beirut



Indiebandet Beirut är tillbaka! Den nya låten East Harlem har spridits som klamydia över internet och alla musikforum och bloggar verkar skriva och länka till den. Varför ska jag vara sämre? Det här är verkligen Beirut-stil! balkanfolk-influerad indiepop med pianon, baser, trumboner, trumpeter, ukuleles och mycket mer! Lyssna på låten här nedan!


Beirut på Spotify