måndag 30 maj 2011

The Wooden Birds



Hittade detta band idag och har lyssnat på deras nya skiva "Two Matchsticks" enda sedan dess! Jag fick ganska snabbt en Band of Horses- och en Bon Iver-känsla av att lyssna på dem. Inte riktigt lika bra, men fortfarande bra! Kanske lite åt Iron & Wine- hållet också! Aja, slutbabblat, är nöjd över detta fynd i alla fall. Skivan droppar 7 juni, men du kan lyssna på hela albumet här under. Enjoy!


söndag 29 maj 2011

Grizzly Bear




Grizzly Bear är vänner till Fleet Foxes, som jag nämnt tidigare i bloggen. Skön indiepop/rock med alternativa influenser. Sångaren i Fleet Foxes, Robin Pecknold, släppte nyligen tre låtar från ett soloprojekt, där Grizzly Bear's sångare, Edward Droste, var med i duetten "I'm Losing Myself". Jag har länkat samtliga tre låtar här under. Grizzly Bears finns även på Spotify.




lördag 28 maj 2011

Death Cab for Cutie - Codes and Keys




























Death Cab for Cutie's skiva PLANS var länge en favorit för mig, när den släpptes 2005. Någonstans slutade jag att lyssna på detta alternativa pop-/rockband, men när Codes and Keys droppar den 31:e maj tror jag definetivt att Death Cab kan komma att hamna i hörlurarna igen. Eftersom det nya albumet redan finns på spotify har jag lyssnat igenom skivan ett par gånger, och det är bra skit, tycker jag! Nedan är låten som gett sitt namn till den nya skivan och sångaren Ben Gibbard's egna låt "When The Sun Goes Down On Your Street". Länken till Death Cab på spotify har jag slängt in längst ner.

Alex Winston


Hittade den här videon för nån vecka sen. Bra låt och bra video, även om den är väldigt speciell och kanske i vissa ögon obehaglig. Men jag gillar det! Hennes andra låtar från den nya skivan "Sister Wife" är också hörvärda så klicka på spotifylänken nedan och se efter själv!



torsdag 26 maj 2011

Fleet Foxes

























Fleet Foxes själbetitlade debutalbum var bra. Riktigt bra! Därför var givetvis förväntningarna på deras andra album, Helplesness Blues, enorma! Det var en lång väntan, men jävlar vad det var värt det! Så om du missat Helplesness Blues, eller Fleet Foxes helt och hållet, lyssna på de länkade låtarna eller gå in på spotifylänken längst ner. Enjoy!



onsdag 25 maj 2011

Albin Gromer

























För ett par veckor sedan upptäckte jag Albin Gromer, som tidigare varit helkt okänd för mig. Jag tycker att hans musik är lite av en blandning mellan Veronica Maggio/Oscar Linnros och Tingsek/Timbuktu, och jag ser fram emot att höra mer av honom framöver!

tisdag 24 maj 2011

Arcade Fire - Två bonus tracks!




Arcade Fire kommer den andra augusti släppa en Deluxe Edition av deras senaste skiva, The Suburbs. Som grädde på moset slänger de även med två bonus tracks, "Culture Wars" och "Speaking In Tongues". Bara att lyfta på hatten, tacka och ta emot. Du kan lyssna på de två nya låtarna här under. Enjoy!

Friendly Fires


Jag var från en början kluven till Friendly Fires nya Album; Pala. Men jag måste erkänna; it grows on you! Det är en musikgenre som bäst beskrivs som någon slags indie-/pop-/electromusik, typ. Jag har svårt att sätta namn på det, men tror det var en ganska bra förklaring. "Pala" släpps idag, men finns redan på spotify, så kolla in albumet och se om du gillar vad du hör. Det är det absolut värt!

måndag 23 maj 2011

Bon Iver




Jag antar att jag inte var den enda som ständigt hade Skinny Love i hörlurarna i somras. Det kändes som om den låten var överallt, men det gjorde verkligen ingenting. Det var ett mästerverk, precis som hela Bon Ivers förra album; For Emma, Forever Ago. Nu släpper detta Indie-/folkband sitt nya, självbetitlade album; Bon Iver. Alla låtar finns ute här och var på olika sidor och bloggar så om du missat detta mästerverk, kolla upp det omedelbart! 20 juni släpps skivan och kommer antagligen dyka upp på spotify strax därefter.



söndag 22 maj 2011

The Vaccines




Bandet som kan komma att bli en av Peace & Love's största attraktioner, enligt mig. Oturligt nog har jag inte möjlighet att åka och se dem, men om du ska till P&L, missa då inte The Vaccines! Lysande recensioner är inte allt, men det säger ofta en hel del. The Vaccines har snabbt gått och blivit ett av mina absoluta favoritband i nuläget, så for God's sake; missa inte detta örongodis!

lördag 21 maj 2011

Serenades


Det första tipset är bandet Serenades. Det är singer/song writer Markus Krunegård som tillsammans med sångaren i Shout Out Louds, Adam Olenius, skapat detta magnifika band. Eftersom de precis bildades har de bara hunnit med att släppa en EP med fyra låtar än; Birds. Men visst bådar det väl gott inför framtiden?

The first and special one!

Det finns en så mycket musik i världen som man går miste om. Då jag på senare tid har gjort music browsing till en stor hobby och dagligen söker igenom bloggar och hemsidor för att hitta ny, och till viss mån gammal, musik ser jag det som en plikt att dela med mig av mina fynd. Grundtanken är att det ska vara mindre text på bloggen och mer musik. Några rader för att beskriva varje låt kanske, men förhoppningsvis inte mer än så. Jag brukar ha en tendens att rusa iväg när jag väl börjar skriva, men ska som sagt försöka hålla mig kort. Hoppas att några uppskattar detta initiativ och att ni gillar det ni hör.

Ovan följer det första musiktipset.

Peace